TEAK

Työllistymistä edistävää, yksilöllistä ammatillista kuntoutusta

Onko tavoitteenasi päästä siirtymään työelämään siten, että esimerkiksi sairauden tai vamman vuoksi heikentynyt työ- tai opiskelukykysi otetaan huomioon urasuunnittelussasi ja ammatinvalinnassasi sekä toiveenasi olevan ammattialan soveltuvuuden selvittämisessä?

Kokkotyö-säätiö toimii v. 2017-2020 Kelan tilaaman ja maksaman työllistymistä edistävän ammatillisen kuntoutuksen palveluntuottajana, ja tarjoaa Sinulle luottamuksellista, yksilöllistä ja ammatillista ohjausta ja palvelua ratkaisukeskeisesti.

Tukenasi ja ohjaajinasi toimivat ammattitaitoiset, ja Sinun ammatillisten tavoitteidesi edistämiseen keskittyvät osaavat ja yhteistyötaitoiset työhönvalmentajat.

Kolme palvelulinjaa

Sinulla on mahdollisuus valita tilanteeseesi ja ammatillisiin tavoitteisiisi parhaiten sopiva palvelulinja:

Työkokeilussa tavoitteena on, että saat tukea urasuunnitelmasi teossa ja alavaihtoehtojesi valinnassa sekä suunnittelemasi ammattialan soveltuvuuden varmistamisessa. Pääset kokeilemaan työ- tai koulutusalan soveltuvuutta konkreettisesti työtä tekemällä yhdessä tai tarpeesi mukaan useammassa työpaikassa ja työtehtävässä. Työkokeilu kestää kokonaisuudessaan enintään 60 päivää.

Työkokeilun jakson alussa sinulla on mahdollisuus kokeilla eri työtehtäviä myös Kokkotyö-säätiön omilla työosastoilla/työkokeilutiloissa enintään 20 päivää.

Työhönvalmennus sopii sinulle, kun jo tiedät ja tunnistat tulevan ammattialasi, työtehtäväsi tai toimenkuvasi tai sinulla on aiempaa työkokemusta tavoittelemaltasi alalta, mutta olet ollut pitkään poissa alasi tehtävistä. Työhönvalmennuksen avulla pyrit työhönvalmentajan tukemana vakiinnuttamaan paikkaasi kohti palkkatyösuhdetta valitsemassasi työssä. Saat halutessasi tukea myös yrittäjänä tai ammatinharjoittajana toimimiseen. Työhönvalmennuksen kesto on 60–180 päivää.

Työkokeilu ja työhönvalmennus yhdistelmä on sinulle sopiva palvelulinja, kun tarvitset runsaasti työhönvalmentajan tukea uratavoitteiden, työkykyäsi v astaavien ammattialojen, soveltuvien työnkuvien ja työpaikkojen täsmentämisessä ennen ulkopuoliseen työpaikkaan siirtymistä. Tiedät alustavasti, mitä ammattialaa, työtehtävää tai toimenkuvaa tavoittelet ja haluat pidempään kestävällä työkokeilulla varmistaa ennen palkkatyöhön siirtymistä esimerkiksi sen, miten työskentelysi sujuu ja soveltuuko työympäristö terveydentilallesi. Työkokeilu ja työhönvalmennus -palvelulinja kestää 120–240 päivää.

Kukin palvelulinja sisältää kuntoutuksesi suunnittelun, taitojesi ja työn vaihtoehtojen kartoituksen, työn etsinnän, työssä tukemisesi ja tuen asteittaisen vähentämisen, kuntoutuksesi päättämisen sekä seurannan. Saat ammatillista, yksilöllistä, yhteistyökykyistä ja kokonaisvaltaisen työhönvalmentajan tuen etsiessäsi työkokeilupaikkaa tai palkkatyöpaikkaa tai suunnitellessasi yrittäjyyttä tai ammatinharjoittamista tai tulevaan ammattialaasi liittyviä opintoja.

Kuntoutuspäiviä on 3-5 viikossa. Kuntoutusmenetelmänä voi olla sekä yksilöllinen että ryhmämuotoinen kuntoutus. Työllistymisesi edistämiseksi noudatat työpaikoilla ammattialan ja työtehtävien vaatimia tavanomaisia työaikoja ja- taukoja. Ammatillista kuntoutusta suunnitellessamme yksilöllinen tilanteesi otetaan kuitenkin aina huomioon. Arvostamme ja kunnioitamme Sinua ja haluamme tukea Sinua työelämään siirtymisessäsi parhaalla mahdollisella tavalla.

Miten haet työllistymistä edistävään ammatilliseen kuntoutukseen?

  1. Hanki hoitavalta lääkäriltäsi B-lausunto terveydentilastasi ja kuntoutustarpeestasi.
  2. Täytä Kelan kuntoutushakemus eli lomake KU101 tai KU101r ja liitä hakemukseesi saamasi B-lausunto ja mahdollisesti muut tarvittavat lääketieteelliset selvitykset.
  3. Palauta kuntoutushakemuksesi liitteineen Kelaan, jossa kuntoutuskäsittelijä auttaa sinua tarvittaessa soveltuvan palvelulinjan valinnassa sekä hakemuslomakkeen täyttämisessä.
  4. Saat päätöskirjeen Kelasta, minkä jälkeen valitsemasi palveluntuottaja ottaa yhteyttä sinuun päätöksen ollessa myönteinen.

Yhteystiedot

Kokkolan seutu - Majakka

Arja Savela
Puh. 050 434 9772

Timo Vepsäläinen
Puh. 050 431 4497

Kaustisen seutu - Poiju

Anna Nikula
Puh. 040 637 6902

Eija Rauma
Puh. 040 774 9935

Pietarsaaren seutu, suomenkielinen palvelu - Aalto
Pietarsaaren seutu, ruotsinkielinen palvelu - Vågen

Ronny Brännbacka
Puh. 040 570 3324

Arja Savela
Puh. 050 434 9772